Kérjük támogassa Alapítványunkat!

Kérjük támogassa alapíványunkat adója 1%-ával!

Adószám:
18935763-1-19

Számlaszám:

73200189-16011298

Köszönjük!

Az Alapítvány támogatói:

  • Haribo
  • VMJV Polgármesteri Hivatal
  • SportTóni Rendezvényszervező Iroda

A szervezetet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja


http://elelmiszerbank.hu


 

Intézményünk médiatámogatói:

Általános céljaink között szerepel a szabadidő hasznos eltöltése és az ismeretek bővítése, ezért programjainkkal próbálunk hasznos időtöltést és izgalmas szórakozást biztosítani minden korosztály számára.


Amennyiben te is szívesen részt vennél valamelyik klubfoglalkozáson, telefonon vagy személyesen nyújtunk felvilágosítást azok témájáról és  pontos időpontjáról.

Foglalkozások:
-    Lisztérzékenyek Klubja 
-    Szabadtéri kertmozi-program 
-    Játszóházak
-    Klubfoglalkozások az Ifjúsági Pincében
-    Állás Infó-Pont
-    Egészségfejlesztő csoportfoglalkozás (Családok Átmeneti Otthonában)
-    Szabadidős foglalkozások (Családok Átmeneti Otthonában)
-    Kézműves foglalkozások (Családok Átmeneti Otthonában)

Intézményünkben tartja foglalkozásait, találkozóit:
-    Ringató foglalkozás 
-    Narcotics Anonymous
-    Anonim Alkoholisták 
-    Al-Anon Családi Csoport
-    Nagycsaládosok Veszprémi Egyesülete
-    Szülésfelkészítő foglalkozásLisztérzékenyek Klubja


A lisztérzékenységgel kapcsolatos információkat, ismereteket közvetítjük szakemberek és Lisztérzékeny betegek segítségével egyaránt.  A gluténmentes életmódra szoruló egyéneket segítjük, termékbemutatókkal, konferenciákkal. Közös kirándulások, ünnepek, szabadidős tevékenységek szervezése során tapasztalatcserére adunk lehetőséget, így a klubtagok egymásnak nyújtanak segítséget. A klubot a Táplálék Érzékenyek Alapítványa működteti havi 1 alkalommal. Működéséhez az intézmény dolgozói személyi segítséget nyújtanak, valamint az intézmény a klub foglalkozások lebonyolításához termet biztosít.
Klubvezető: Fülöp Zsuzsanna
Időpont: havonta egy kedden 17.00-20.00 óráig

Szabadtéri kertmozi program

Kertmozi programunk során 12- 18 éves korosztály számára, vetítéssel egybekötött téma feldolgozó beszélgetést tartunk a Családokért és Gyermekekért Közhasznú Alapítvány filmgyűjteményéből.
A témaválasztás során szem előtt tartva a célcsoportokat, olyan élethelyzeteket, témákat, problémákat vetünk fel, járunk körül, amelyek megérintik, foglalkoztatják a fiatalokat, személyiség fejlődésüket pozitív irányba befolyásolják.
A média káros hatásaival szemben értékes filmeket mutatunk be, amelyek vetítése után interaktív beszélgetés formájában biztosítjuk az élmények feldolgozását.

Játszóházak

Célunk, hogy ünnepkörökhöz kötődően tartalmas programot biztosítsunk az intézményünk által gondozott gyermekek számára. A program a szabadidő hasznos eltöltéséhez nyújt segítséget, valamint egyszerű és minimális anyagráfordítással könnyen kivitelezhető játékokkal és kézműves tárgyak készítésével ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Klubfoglalkozások az Ifjúsági Pincében

Célcsoportunk a lakótelepen élő csellengő fiatalok, akik számára szeretnénk alternatívát teremteni szabadidejük hasznos eltöltésére. A foglalkozásokat nyári szünetben is heti rendszerességgel a Veszprém, Damjanich u. 7. szám alatt tartjuk.


Egészségfejlesztő csoportfoglalkozás (Családok Átmeneti Otthonában)

Az egészségfejlesztő csoportfoglalkozás a családok átmeneti otthonában 2004. év óta működik.
A csoportfoglalkozásokon az ételkészítés alapanyagainak bemutatása, élettani értékeinek hangsúlyozása, gyakorlatban a sütés, főzés, párolás, téli eltevés korszerűbb módszereinek kivitelezésével történik. Az előadássorozat során kiemelten foglalkozunk a csecsemő- és kisgyermek helyes táplálásával, így kívánjuk elősegíteni a rossz szociális helyzetű családokban született gyermekek minél egészségesebb fejlődését.
Az előadásokat havonta egy alkalommal tartjuk. A késő délutáni órákra szervezzük, mivel klienseink szinte teljes létszámmal 17.00 óra után tartózkodnak általában otthon.
A csoportfoglalkozásokat az ÁNTSZ egészségfejlesztője és családgondozója tartja az otthonban élő családok részére.


Szabadidős csoportfoglalkozások (Családok Átmeneti Otthonában)

A szabadidős foglalkozások célja a gyermek és szüleik egyéni és közösségi szabadidejének eltöltése, óvodai és iskolán kívüli nevelésének támogatása, kulturális programok szervezése.
Cél továbbá, a szabadidős tevékenység során segítséget nyújtani a szülőnek abban, hogy a családon belüli szerepek egyértelművé váljanak, és a családtagokhoz rendelhető szerepekben megerősödjenek. A család, mint legfontosabb, legkisebb társadalmi egység, szem előtt kell, hogy tartsa a megfelelő minták, szerepek felállítását, közvetítését, azért, hogy a család elérje céljait. Mind e mellett fontosnak tartjuk, hogy a szülők gyermekeikkel együtt a közös programokon hasznosan, élményekkel gazdagodva töltsenek együtt néhány órát.
A programok havonta egy alkalommal délutáni órákban, illetve hétvégi napokon zajlanak. A programok családgondozók szervezésében történik.


Kézműves foglalkozások (Családok Átmeneti Otthonában)

A kézműves foglalkozások célja, az ünnepkörökhöz, évszakokhoz kapcsolódó szokások, hagyományok kialakítása a családok életében. Az ünnepekre való ráhangolódás, készülődés elősegítése a foglalkozások során.
A programokat havonta egy alkalommal tartjuk délután 17.00 órai kezdettel, családgondozó irányítása, segítése mellett.


Ringató  foglalkozás

Szeretettel   várunk   a   Ringatóra,  minden  olyan  anyukát,  apukát, nagyszülőt,  aki   szívesen  énekel  és  játszik együtt a kicsinyekkel, oldott,  szeretetteli légkörben. Aki  maga is  úgy érzi, fontos az, hogy a művészet  eszközeivel  neveljünk,  aki   szívesen  énekel,  bővíti a  dalkincsét, vagy éppen önmaga bátortalan az éneklésben,  és segítségre, vagy  az  énekléssel   kapcsolatban  kialakult  gátlásainak feloldására  vágyik egy közösségbe.
A foglakozásnak intézményünk csak a helyet biztosítja, a foglalkozásokat Rábaközi  Rita  énekművész foglalkozásvezető tartja. 
Időpont: keddenként 2 csoportban 9:15-9:45-ig és 10:00-10:30-ig 
További információ a www.ringato.hu honlapon vagy a  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen kapható.Anonim Alkoholisták

„ Az Anonim Alkoholisták olyan férfiak és nők közössége, akik megosztják egymással tapasztalataikat, erejüket és azon reményüket, hogy megoldhatják közös  problémájukat,  valamint segíthetnek másoknak az alkoholizmusból a józanság  útjára lépni.
A közösséghez való tartozás egyetlen feltétele az ivással való felhagyás vágya. Az  AA-tagság  nem jár illetékkel vagy díjjal, mi önellátóak vagyunk a saját  hozzájárulásainkból.
Az AA nem szövetkezik semmiféle szektával, felekezettel, szervezettel vagy  intézménnyel,  nem kíván semmiféle vitába bonyolódni, nem hagy jóvá és nem ellenez  semmi külső  állásfoglalást.
Elsődleges célunk józannak maradni és más alkoholistákat a józanság  útjára segíteni.”
Anonim Alkoholisták
A gyűlésnek az intézmény  helyet biztosít. A gyűlések minden érdeklődő (pl. érintettek, hozzátartozók, szakemberek) számára  nyitottak. Előzetes jelentkezés nem szükséges.
Időpont: minden szerdán 17:30-tól 19:00-ig
Élő információs ügyelet minden nap 15.00-18.00-ig a 06-30/537-0854-es telefonszámon.


Al -Anon Családi Csoport

Az Al-Anon Családi Csoport az az alkoholisták barátainka és hozzátartozóinak baráti köre, akik megosztják egymással tapasztalataikat, véleményüket és azon reményüket, hogy megoldhatják közös problémájukat.
Ideje: minden szerda 17.30-tól 19.00-ig
Eszter, alkoholbetegek hozzátartozója Tel:06-30/950-2710


Állás Infó-Pont

Segítő  szolgáltatás álláskeresőknek. Amit biztosítunk, nyújtunk:

Lehetőség:
·    Ingyenes internethasználat álláskeresés céljából
·    Újsághírdetések böngészése

l    Segítség:
l    Önéletrajz, motivációs levél megfogalmazásában
l    Az állásinterjúra történő felkészülésben
l    Információ:
l    Munkaközvetítő cégekről
l    A támogatások rendszeréről
l    Képzésekről, tanfolyamokról


Amennyiben szeretné az internetet munkahelykereséshez igénybe venni, kérjen időpontot személyesen vagy telefonon.